Konzultáció védőszemüveg ügyben


Kedves Munkatársunk!

Ez év áprilisa óta megszűnt a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges szemüvegek biztosítása a munkavállalók részére, emiatt a Központi Üzemi Tanács (KÜT) és a BKSZSZ közös konzultációt kezdeményezett a helyzet megoldása érdekében.

A mai napon lezajlott a konzultáció első fordulója, ahol a munkáltató elismerte, hogy a helyzet nem megoldott. Az eddigi szolgáltató 400%-os áremelést jelentett be, ami miatt a szerződés felmondásra került. A szakszervezetek és a KÜT felhívták a munkáltató figyelmét arra, hogy az 50/1999. (XI. 3.) EüM rendelet szerint a munkáltató a munkavállalót köteles ellátni a minimálisan szükséges, a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveggel. Mivel ez jelenleg nem biztosított, ezért a munkáltató törvénysértést követ el.

A tárgyalás folyamán a munkáltató képviselői elmondták, hogy a probléma megoldásán már dolgoznak és javaslatuk szerint a jogosult munkavállalók 8000Ft +ÁFA hozzájárulást kapnának a szemüveg megvásárlásához.

Az érdekképviselők elmondták, hogy ebből az összegből nem lehetséges szemüvegkeretet és lencsét vásárolni és javasolták, hogy a BKK-nál érvényben lévő összegeket tekintse alapnak a BKV Zrt. is. (30.000Ft)

A munkáltató ígéretet tett, hogy vezetői értekezletre viszi a problémát és mihamarabb választ ad a munkavállalók részére.
FHSZ Kommunikáció

Vissza a Főoldalra