Cinkota ünneplőben - Beszámoló a törzsgárda ünnepségről


Tisztelt tagság!

Ünneplőbe öltözött a cinkotai HÉV állomás és környéke. Az utcán amerre csak néztünk öltönyös, fehéringes, kosztümös embereket láttunk. Sokan ezt a közelgő Nemzeti Ünnepünknek tulajdoníották, de mi, HÉV-esek ettől kicsit bensőségesebb ünneplésre készültünk.

Délután egy óra felé jártunk, amikor a BKV-s ruhájukat „csinos”-ra cserélt kollégák mind a négy HÉV vonal minden területéről, arcukon örömteli büszkeséggel az ünnepre megérkeztek. Ma őket ünnepeljük, hiszen Ők azok, akik cégünk szekerét immáron 30, vagy annál is több éve tolják, ők a Törzsgárda tagok!

A kultúrterembe lépve látható volt, hogy itt ma nem a szokásos oktatás, vagy egyéb termelői munka következik, hanem valami egészen más. A rendezvény pompáját a fehér abrosszal, ízlésesen megterített asztalok, a kellemes „vendégváró zene” csak emelte.

Mindeközben az asztaloknál lévő ülőhelyek szép lassan elfogytak. Az érkező kollégák szívélyesen üdvözölték egymást, örülvén a rég nem látott pályatársak viszontlátásának. Megkezdődött a protokoll, amivel kezdetét vette az ünneplés is.

Döbrei István HÉV Igazgató úr köszöntötte a megjelent vendégeket, a Törzsgárda tagokat. Ünnepi beszédében többek között méltatta a dolgozók elhivatottságát, és megköszönte becsületes munkájukat. Kitért arra is, hogy e rendezvény megtartásához nagy szükség volt a szakszervezetekre is, hiszen nekik köszönhető, hogy a KSZ-be ezt újra beemelték.

A megnyitó után a 2012-es és 2013-as törzsgárda elismerések átadására került sor. A 30 éves jubileumi tagokat a területileg illetékes főmérnökök, míg a 35 és 40 éveseket az Igazgató úr köszöntötte. A megemlékezés után akár a délután csúcspontjának is betudható ünnepi ebédre került sor. A menü marhapörkölt volt tarhonyával, vegyes savanyúsággal. Természetesen nincs az a finom étek, ami ne kívánna maga után némi kiszáradás gátlót, ami ez esetben sör, üdítő, és ásványvíz formájában volt szervírozva. A finom ebéd elfogyasztása után jöhetett a kávézás, és a kötetlen beszélgetés.

Láthatólag mindenki jól érezte magát, az ünnepeltek örültek a gesztusnak, amit a szakszervezetek és a munkáltatójuk nyújtottak feléjük. A rendezvény végén mindenki jó szájízzel távozott, hisz’ biztosra vehették, hogy öt év múlva ugyanitt újra találkozhatnak!
Üdvözlettel: Illés Csaba FHSz elnök

Vissza a Főoldalra