Rólunk
A Független Hév Szakszervezet 2006. augusztus 17-én alakult, a bírósági bejegyzés 2007. január 11-én történt meg.

Előzményei

2005-ben 10 ember a Ráckeve Forgalmi Üzemtől a változtatás szándékától vezérelve belépett a Villamos Független Szakszervezetbe.
Ebben az időszakban fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy igenis szükség van a HÉV-nél egy új szakszervezetre, amely versenyhelyzetet teremtve a partner szakszervezetet komolyabb és eredményesebb munkára sarkallva a munkavállalók javát szolgálja.
A cél az volt, hogy egy újfajta mentalitást és szervezeti felépítést, valamint a demokrácia alapelveit figyelembe véve egy olyan szakszervezetet hozzunk létre, amely alulról építkezik, és tagjainak véleményét figyelembe véve működik. Azt szerettük volna elérni, hogy a HÉV-es munkavállalók előtt is legyen választási lehetőség a szakszervezetek terén. Az elképzeléseink megvalósultak, megalakultunk, működünk.


A jelen:

Szakszervezetünk a MÁV-HÉV Zrt. egyik kollektív szerződés kötésére jogosult szakszervezete. Képviselettel rendelkezünk a BKV Zrt, a BKK.Zrt, a MÁV-Start Zrt, és a MÁV Zrt. vállalatoknál is.
Tagja vagyunk a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának. Együttműködési megállapodást kötöttünk és szoros kapcsolatban vagyunk a Hév Dolgozók Szakszervezetével, és a Vasutasok Szakszervezetével.

Vissza a Főoldalra