Populaire kisasszony - ingyenes vetítés


Tisztelt Kollégák!

2014. június 5-én (csütörtökön) a Lurdy MiMozink 10-es termébe várjuk azokat a BKV-s kollégákat (családtagjaikkal, barátaikkal), akik szívesen megnéznék az Anjou Lafayette filmforgalmazó legújabb, május 15-én bemutatott filmjét, a Populaire kisasszony című francia vígjátékot.

Az ötvenes évek végén játszódó történetben a gépíró világbajnokság kulisszatitkaiba nyerünk betekintést a némafilmes kameráján keresztül. 1958-ban járunk Normandiában. A 20 éves Rose Pamphyle (Déborah François) a családi vegyesboltban dolgozik. A neki szánt élet (a nő helye a konyhában van) elöl menekülve a közeli városba, Lisieux-be utazik, hogy ott titkárnőnek álljon. A jóképű és gazdag agglegény, Louis Échard (Romain Duris) felveszi maga mellé, bár inkább a lány lelkesedése, mintsem a tehetsége győzi meg. Van valami azonban, amiben Rose már az első munkanapján kitűnik, úgy gépel két ujjal, mint senki más. A biztosítási ügynök Louis a fejébe veszi, hogy megtanítja tíz ujjal gépelni és benevezi a területi bajnokságra. Hogy a főnök-beosztott, helyesebben szólva edző-versenyző kapcsolatból szerelem lesz-e, az maradjon titok. Louis egyszer már elszalasztotta a nagy őt, egykori szerelme, a csinos Marie (az argentin Bérénice Bejo) az amerikai Bobbal (a kanadai Shaun Benson) él, ráadásul a Rosera szemet vett a bájgúnár Gilbert Japy (a Szerelem a felhők felett c. filmből ismert Nicolas Bedos) is.

A Populaire kisasszonyt tavaly a Cézáron 5 kategóriában jelölték. A filmbeli Populaire a Japy cég által gyártott írógép. A Bedos által alakított Gilbert Japy kitalált figura, de maga a cég létezett. 1777-ben alapították és 1979-ig működött, fénykorát az 1880-as években élte.

A június 5-én 18.00 órakor látható filmre a létszám beteltéig, vagy legkésőbb június 4-én délelőtt 10:00 óráig várjuk a jelentkezéseket a szokásos módon e-mailben a belsokommunikacio@bkv.hu címre (otthoni e-mail címről is), vagy telefonon a 11 973-as melléken. Felhívjuk a figyelmet, hogy az e-mail beérkezését követően visszajelzést csak abban az esetben küldünk, ha a rendelkezésünkre álló 150 hely megtelt!

Kérjük, annak érdekében, hogy a filmvetítés a jelzett időpontban megkezdődhessen, június 5-én legkésőbb 17.45-re szíveskedjenek a helyszínen átvenni a jegyeket!Üdvözlettel: Tájékoztatási Osztály

Vissza a Főoldalra