Konzultáció kezdeményezése


Tisztelt tagság!

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) a Munka Törvénykönyvének 233.§-ban rögzített konzultációt kezdeményezett Bolla Tibor vezérigazgató úrnál:

"A tudomásomra jutott, hogy a Társaságnál a január hónapra történő egész napos távollétek (pl.: szabadság) esetében a 12 órás munkarendben, illetve azoknál a 8 órás napi munkaidőben foglalkoztatottaknál, ahol a munkanapi jelenlét 8 óra a munkaközi szünet mértékével (20-45 perc) csökkentett időtartam kerül elszámolásra. Korábbi konzultáció alkalmával már egyszer tisztázottnak látszott ez a kérdés, de ismét előkerült, intézkedés van a leírtak végrehajtására!

A konzultáció érdemi lefolytatásának teljesülése, a munkáltató megfelelő szintű képviselete érdekében kérem, hogy olyan szintű partner jelenjen meg, aki a kiadott rendelkezés utasítására jogosult, mert a végrehajtók szintje bizonyosan nem alkalmas a megállapodás megkötésének érdekében történő tárgyalásra.

A konzultáción való megállapodás érdekében Schumacher Ferenc elnök Úrral együtt állunk rendelkezésre! Az időpont, helyszín, és meghatalmazottak tekintetében várom javaslatát!"

Üdvözlettel: Gelencsér László alelnök

Vissza a Főoldalra