Keddi hírek - BKSzSz tájékoztató


Tisztelt tagság!

Hírlevelünket azzal a hírrel kezdjük, amely a BKV teljesítménycsökkenését okozó, buszvonalak átadásáról szóló miniszteri rendelethez kötődik. Előző hírlevelünkben tájékoztatást adtunk arról, hogy Gólián Zsolt Elnök úr a Fürst Közlekedési Szakszervezet nevében 2013-02-13. napján 15.00-ra demonstrációt hirdetett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé. Az elhatározás hátterében az állt, hogy a Miniszter Asszony által szignált, a BKV Zrt–t hátrányosan érintő döntés ellen minden fórumon és minden eszközzel tiltakozni szándékozunk. Az akcióhoz csatlakozott a BKV–nál működő szakszervezetek többsége. Szövetségünk minden tagszervezete képviseltette magát. Az akciót összességében sikeresnek ítéljük meg, de megítélésünk szerint nem volt az ügy súlyának megfelelő a demonstrálók létszáma. Az okokat nem akarjuk részletesen boncolni, viszont azt fontosnak tartjuk elmondani, hogy egy-egy akció sikeressége nagy részben függ a megjelentek létszámától is. Igazi sikerekről csak akkor tudunk beszámolni, ha a támogatásotok a meghirdetett megmozdulásokon is kifejezésre jut.

Az tény, hogy a félbeszakadt tárgyalások folytatására, illetve az átadott petícióra írásbeli válaszra tett ígéretet a minisztérium.

Fontos megállapodás került a héten tető alá a szakszervezetek és a munkáltató között, az úgynevezett Együttműködési Megállapodást láttuk el kézjegyünkkel. Fontos ez munkavállalónak, szakszervezetnek, munkáltatónak egyaránt, hisz csak rendezett keretek között lehet tisztességgel képviselni tagjainkat. Az EM aláírása után a Vezérigazgató Úr reményét fejezte ki, hogy a következő héten már érdemi bértárgyalást is lefolytathatunk. Több fontos témában konzultációt kezdeményeztünk, melyek eredményességéről remélhetőleg a későbbiekben hírt tudunk adni.

Sokan kérdeztétek, és azt gondoljuk, nem lehet megkerülni azt a kérdést, hogy mi van a vállalat átalakítással, és a szakszervezeti egységgel. Lesz-e elegendő ereje, tehetsége és bátorsága a szakszervezeteknek az előttünk álló problémák leküzdéséhez?

A vállalat átalakítása folyik, és szövetségünk nyomon követ minden lépést. A BKSZSZ annak ellenére, hogy különböző támadások érik tagjait, egységes, és erős! Vannak viták, mint minden demokratikus intézményben, de ezen viták mindig a tagjaink javára dőlnek el. Meggyőződésünk, hogy a vitákon alapuló, demokratikus szövetségi rendszernél nem lehet sem erősebb, sem sikeresebb az egy ember akaratát biztosító autokratikus rendszer. Kérünk mindenkit, hogy támogasson bennünket, és ha még nem vagytok tagjai szövetségünknek, váljatok taggá valamely szakszervezetben, mely szakszervezet a szövetséghez tartozik. Keressétek a BKSZSZ szövetséghez tartozó szakszervezetek tisztségviselőit, ők is keresni fognak benneteket!


A valódi egységet mi biztosítjuk, a BKV közel kétharmadát lefedő BKSZSZ.

Üdvözlettel: BKSzSz Kommunikáció

Vissza a Főoldalra