Keddi hírek - BKSzSz tájékoztató


Tisztelt tagság!

Múlt hét kedd óta sok minden történt. Az eseményeket nem feltétlen kronológiai sorrendben ismertetjük, és fontossági sorrendet sem tudunk állítani, mind fontos.

Gólián Zsolt elnöktársunk, a Fürst Közlekedési Szakszervezet elnöke, miután egyeztetett Óbuda és Kilián szakszervezetével, demonstrációt jelentett be a Volánnal kapcsolatos, agglomerációt érintő minisztériumi döntés ellen. A BKV legnagyobb szakszervezeti tömörülése, a BKSZSZ elnöksége miután megtárgyalta az ügyet úgy döntött, hogy csatlakozik a demonstrációhoz. Támogatást kaptunk az elsősorban Cinkotát képviselő, Nemes Gábor vezette KKDSZ-től is. A szövetség idejének nagy részét a készülődés tölti ki, ki rendőrségi engedélyekért mászkál, ki aggregátor után lohol a hangosításhoz, ki meg tudósít-mozgósít.

Közben Gelencsér László BKSZSZ alelnök úr magánszemélyként panaszt tett a Munkaügy Főfelügyelőségnél 4 témakörben: szabadságra elszámolt időtartam, rendkívüli munkavégzés nyilvántartása, fizetett ünnep díjazása, munkaközi szünet helytelen alkalmazása. A munkáltatói hozzáállás nem hagyott más lehetőséget. Folyik a Kötöttpályás Közlekedési Igazgatóság KSZ mellékletének tárgyalása, az Autóbusz Üzemeltetési Igazgatóság mellékletének előkészítése. Szövetségünk itt is, ott is vezető szerepet vállal.

Tárgyalást folytattunk az üzemanyag megtakarítás ügyében is, a munkáltató szűkíteni szeretné azoknak a körét, akik ilyen címen kifizetéshez juthatnak. Fogcsikorgatva, de közelednek az álláspontok. Kezdeményeztük a vontatási villamos energia megtakarítás korábbi, e tárgyú megállapodásának a visszavezetését, életre keltését.

A bértárgyalás megakadt, ennek okán Schumacher úr, a BKSZSZ elnöke levelet írt a Vezérigazgatónak, melynek következményeképpen ideiglenes megállapodás született a havi ötezer forintos utalványról: a januári tiketteket várhatóan e hó 20-ig kiosztják! Nem vagyunk elégedettek a bértárgyaláshoz való munkáltatói hozzáállással sem, ezt is jeleztük a Vezérigazgató úrnak.

A héten ülést tartott az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének döntéshozó testülete, a Tagszervezeti Tanács. Az ASZSZ-ben több BKSZSZ-hez tartozó szakszervezet is érintett, fontos számunkra, hogy mi történik ebben a konföderációban. A Tagszervezeti Tanács első napirendi pontként tárgyalta két csatlakozni kívánó szervezet csatlakozási kérelmét. Vadicska László KŐASZ Elnök a Kőbánya Autóbusz Szakszervezet nevében kérte a felvételét. A Tanács egyhangú döntéssel a felvétel mellett szavazott. A továbbiakban Székely Tamás ASZSZ Elnök úr beszámolt a szövetség pillanatnyi helyzetéről, és beszélt a jövőről. Székely úr elmondta, hogy az ASZSZ a jövőben még közelebb kíván kerülni a munkavállalókhoz, és minden őket érintő problémára megkeresi a választ.


Keressétek jövő héten is hírlevelünket itt megtaláljátok a torzítások nélküli válaszokat azokra a kérdésekre, amelyek foglalkoztatnak benneteket!

Üdvözlettel: BKSzSz Kommunikáció

Vissza a Főoldalra