Étkezési tikettek, szabadság kifizetésének szabályai

Tisztelt tagság!

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ, az Egységes Közlekedési Szakszervezet) kezdeményezi, hogy a bértárgyalások alakulásától, a megállapodás létrejöttétől függetlenül az étkezési tikettek kifizetésének folyamatosságát a munkáltató minimálisan havi 5000 Ft értékben biztosítsa!

A munkavállalók helyzete, jövedelmezési szintjük az elmúlt időszakhoz képest nem javultak. A bértárgyalások véleményünk szerint nem haladnak a megfelelő ütemben, ezért haladéktalanul kérjük Vezérigazgató Urat, hogy ebben a kérdésben intézkedni szíveskedjen!

A továbbiakban szintén azonnali intézkedését kérjük a szabadságok idejére fizetendő távolléti díjak kifizetésének belső szabályozásáról. A törvényi rendelkezés nem biztosítja annak lehetőségét, hogy a munkavállaló szabadsága, távolléte idejére ne szenvedjen el jelentős bérveszteséget, viszont lehetőséget biztosít arra, hogy ennek kompenzálását a munkáltató felvállalja. A többletköltségekkel nem járó kifizetések érdekében kérjük, hogy Munkáltató még ezen a héten hozza meg intézkedését!Üdvözlettel: Schumacher Ferenc BKSZSZ elnök, Nemes Gábor KKDSZ elnök

Vissza a Főoldalra