Tavaszi hírlevél


Tisztelt Tagjaink!

Bizonyára tapasztaltátok, hogy a közelmúltban nem jelentkeztünk hírlevéllel. Ennek oka többek közt a bértárgyalások sűrűsége volt, amit azért tartottunk fontosnak, hogy a dolgozók mielőbb hozzájuthassanak az őket megillető emelt bérhez. E hírlevelünkben is erről szeretnénk nektek tájékoztatást nyújtani.

Mint azt már írtuk, feszített tempóban haladt a tárgyalás, BKV, BKK, és a szakszervezetek szintjén. Az érdekképviseletek és a munkáltató minden napra üléseket tűzött ki a mielőbbi sikeres megegyezés érdekében. Szakszervezetünk tagjait minden esetben az elnök úr képviselte.

Annak ellenére, hogy az álláspontok mindkét oldalról közeledtek egymáshoz, konkrét számokkal most mégsem tudunk szolgálni, de ízelítőül szeretnénk a leendő béralku elemeiből a fontosabb dolgokat kiemelni a BKV dolgozói részére:

- Jubileumi juttatás. A Jubileumi Szabályzat elfogadásra került.

- Balesetmentes kilométer jutalom

- Havi étkezési utalvány, és év végi étkezési tikett

- A 2013. évi bérmaradvány

A lefolytatott érdekütköztetések során a felek megegyeztek abban is, hogy a béremelés „fejkvótás” lesz, és a bevezetéstől január elsejéig visszamenőlegesen jár.

A megbeszélések folyamán természetesen elhangzottak a mindkét fél számára elfogadható irányszámok, de ehhez még a BKV – BKK IG (Igazgatóság) beleegyezésére van szükség. További kikötés a Tulajdonos részéről, hogy mindkét fővárosi cég Üzleti terve részükről elfogadásra kerüljön.

Reméljük, és bízunk benne, hogy a felek közti, mindenki számára kedvező megállapodás mihamarabb létrejön. Addig is a további tájékoztatásért keressétek hírleveleinket, illetve érdeklődjetek képviselőitektől!Üdvözlettel: BKSzSz Kommunikáció

Vissza a Főoldalra