Hírlevél

(Megnézem)

(01. 27.)


Kedves MÁV-HÉV Zrt. Kollégák!

Arról az örömteli hírről szeretnénk tájékoztatni Benneteket, hogy a tavaly decemberi - szakszervezetekkel kötött- megállapodás alapján a 2022. decemberi munkaszüneti napokon (24, 25, 26. napján) szolgálatot végző munkavállalók bruttó 25.000 ft/nap/fő juttatást fognak kapni a munkabéren és a KSZ juttatásain felül.

A kifizetésre 2023. februárban (a januári munkabérekkel egyidejűleg) kerül sor.

(01. 25.)


A BKK Zrt. bérmegállapodása

(Megnézem)

(01. 24.)


BKV Zrt. : célprémium kitűzése a villamosnál

(Megnézem)

(01. 23.)


Kedves Kollégák!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy a MÁV Szolgáltató Központ Zrt. által működtetett ügyfélszolgálatok az alábbi napokon lesznek nyitva a MÁV-HÉV Zrt. telephelyein:

(01. 16.)


Stratosz megállapodás

(Megnézem)

(01. 17.)


Elkezdődtek a 2023-as bértárgyalások a BKV-nál

A mai napon plenáris ülés keretében megkezdődött a 2023-as bértárgyalás a BKV-nál. A 2021 júniusában a Főváros és a Bérszövetséget alkotó szakszervezetek között létrejött megállapodással összhangban a munkáltatói oldal 15+1%-os bérfejlesztésre tett javaslatot. Egyben felkérte a munkavállalói oldalt, hogy fogalmazzák meg javaslataikat a 15+1%-os bérfejlesztésre szánt keret pontos felosztásával kapcsolatban.

Bolla Tibor vezérigazgató felhívta rá a figyelmet, hogy a menedzsment álláspontja szerint a bérfejlesztés során fontos szempont a BKV, mint munkáltató munkaerőpiaci helyzetének stabilizálása, az új munkaerő bevonzása, valamint a jelenleg a vállalatnál foglalkoztatott munkaerő megtartása, különös tekintettel a hiányszakmákban dolgozókra. A vezérigazgató kifejezte reményét, hogy a bértárgyalások már január hónapban lezárulhatnak.

BKV Zrt.

(01. 17.)


Ultiverseny 2023

(Megnézem)

(01. 17.)


Tájékoztatás a Vasutas Nyugdíjpénztár tagjai számára

(Megnézem)

(01. 16.)


Közlemény a fővárosi 2023. évi bértárgyalásokról

A 2021-ben kötött Bérpolitikai Megállapodás és Egyetértési Nyilatkozat meghatározza a 2023. évi béremelés mértékét a Fővárosi Önkormányzat által közszolgáltatási szerződéssel rendelkező gazdasági társaságok, és általa finanszírozott intézmények esetében. A Megállapodás alapján az éves minimálbér és garantált bérminimum emelésének számtani átlaga feletti egy százalékponttal növekednek az egy főre jutó átlagos bértömegek.

Ez alapján 15+1%-os átlagos bérfejlesztésről kezdődnek meg egyeztetések munkahelyi szinten, ahol az 1%-os emelési mérték helyi tárgyalások alapján lehetőséget nyújt a Budapest pótlék bevezetésére, bővítésére. A tárgyalások megindításával lehetőség nyílik, hogy a januári bér február elején esedékes kifizetésének már része legyen az emelt összeg, amely mérsékli az infláció jelentette terheket.

Az aláíró szakszervezetek megerősítik, hogy nem látják akadályát a Megállapodás fenntartásának, és betartásának.

(01. 16.)


Adatkérés a BKK Zrt. 2023. évi bértárgyalásához

(Megnézem)

(01. 11.)


Adatkérés a BKV Zrt. 2023. évi bértárgyalásához

(Megnézem)

(01. 03.)