Keddi hírek 09. 20.


Tisztelt Tagság!

1. Egy Miniszterelnöknek szóló levelet fogalmaztunk meg és küldtünk el annak érdekében, hogy az autóbuszos agglomerációs szolgáltatásokat továbbra is a BKV végezhesse, bonyolíthassa le. A levél azért született, mert a nagy nyilvánosság előtt a Miniszterelnök maga jelentette ki, hogy minden változatlan marad, ugyanakkor a végrehajtás során nem ezt tapasztaljuk.

2. A héten kísérleti jelleggel bevezetésre került néhány viszonylaton a kerékpárszállítási kötelezettség. Mind az ezt megrendelő BKK-nál, mind a BKV-nál konzultációt kezdeményeztünk. A BKK-nál tárgyalás során elhangzott, hogy az előírt kiszállásos jegyárusítást felülvizsgálják. November elején közösen értékeljük a tapasztalatokat. Ugyanebben a tárgyban a BKV-nál a jövő héten lesz megbeszélés!

3. Összesen 11 témakörben a BKK-nál tárgyalásokat kezdeményeztünk, mely megbeszélés nyitó eseményére a tegnapi napon került sor. Érintett témák voltak a BKK formaruha, a munkahelyek telefonellátása, a jutalékrendszerek áttekintése, értékelése, a cafetéria rendszer hiányosságainak feltárása (utazási igazolvány, üzemi balesetesek), munkabérek készpénzben való kifizetése, vagy bankszámla-költségtérítés bevezetése, a pénztárak új nyitvatartási rendjének néhány hónapon alapuló értékelése, ellenőröknek a metró területén való helyiség igénye, stb. A megbeszélés alkalmat teremtett a pontos feltárásra, a teendők, illetve intézkedések meghatározására. Több kérdésben kapunk majd írásbeli választ, több kérdésben az intézkedési tervek további egyeztetésére kerül sor. A formaruhák kiosztása megkezdődött, de ez egy ideiglenes változat, a BKV-val közös tenderen kerül kiírásra a téma, végleges formaruha csak ezután kerül bevezetésre. Az utazási igazolványok kiadása megoldódni látszik gyakorlatilag minden alacsonyabb cafetériába tartozó munkakör esetén.

Értesítéseinket, tájékoztatóinkat továbbra is kísérjétek figyelemmel!Üdvözlettel: BKSzSz Kommunikáció

Vissza a Főoldalra