Tájékoztató a BKK bértárgyalásának előkészítéséről


Tisztelt tagság!

A tegnapi napon a BKK Humánügyi vezetőjének leveztetése mellett folytatódtak a bártárgyalások előkészületei. Ennek keretében 3 napirendi pont került megbeszélésre.

  1. A KSZ-ből sajnálatosan kimaradt kiegészítés a lépcsőzetes munkakezdésű, de egyműszakos munkakörben dolgozók 15 %-os délutáni pótlékáról megszületett. Alkalmazásának minden akadálya elhárult.

  2. Áttekintettük a 2013. évi juttatási szabályzat (cafetéria, segélyek) tervezetét, melyet a munkáltató pénteken juttatott el nekünk. Megtettük észrevételeinket, szöveg-, és tartalompontosító javaslatainkat. Csütörtökre (január 24.) mindezekre választ kapunk, és amennyiben a felek a vitát le tudják zárni, úgy a Szabályzat életbe léptetése megtörténhet.

  3. A bértárgyalások érdemi megkezdése érdekében adatokra van szükségünk. Több pontból összeállított listát készítettünk ezekről, melyek a tavalyi kifizetett teljes bértömegre, átlag- és törzsbérekre, létszámokra vonatkoznak, különböző csoportosításokban. Kértük a 2013. évi létszámterveket, az eltérő cafetéria mérték alá tartozók létszámát, stb.

Mivel a társaság bér- és munkaügyi adatnyilvántartását még nem ismertük, ezért adatkérésünk a BKV-nál korábbi években kialakított gyakorlatnak megfelelően történt. Mindezeket a BKK-ra értelmezhetően megbeszéltük, részleteztük, véglegesítettük a lehetséges csoportosításokat, rendelkezésre álló adatokat.

A bértárgyalás — a korábban rögzített menetrend szerint — csütörtökön délután (január 24.) folytatódik, melyről újabb tájékoztatóban fogunk beszámolni.

Üdvözlettel: BKSzSz Kommunikáció

Vissza a Főoldalra