A BKK Zrt. 2021. évi bértárgyalásáról


Kedves Kollégák!



Az alábbiakban a mai napon elindult BKK-s bértárgyalásról szeretnék szólni:

A BKSZSZ, a VTDSZSZ, és az EKSZ által benyújtott konzultáció okán a mai napon a BKK Zrt. vezérigazgatója hívott bennünket tárgylásra.

Előzetesen elmondta, hogy 2020-ban 28 mrd forint volt a vesztesége a BKK Zrt.-nek. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2021. évben 19-25 mrd közé tehető a veszteség, azonban később jelentkező problémák ezen még módosíthatnak. A fentiek után elénk tárta a Főváros nehéz helyzetét, és a bérfejlesztésre kiadott premisszát, amely 0 %. Természetesen ezen nem lepődtünk meg, azonban jeleztük, hogy számunkra, és legfőképpen a munkavállalók számára nem elfogadható, a fizetéseket minimum reálértéken kell tartani. Jeleztük, hogy megfelelő bérfejlesztés elmaradása esetén más szektor elszívó hatása fog jelentkezni. Megjegyeztük, hogy még akkor is elfogadhatatlan a bérfejlesztési javaslat, ha számunkra fontos a munkahelyek megőrzése is. Jeleztük, ha és amennyiben ez az első és utolsó ajánlat, akkor további eszközök felé kell fordulnunk.

Schumacher elnök Úrhoz érkezett kérdést is felvettettem a Cafeteria-val kapcsolatban, melyre a munkáltató azt a választ adta, hogy információik szerint korábban is februárban volt nyilatkoztatás, azonban azt elismerték, hogy késésben vannak, de a közeljövőben, a közeli napokban ez a munka elkezdődik.



Kérdés esetén állok rendelkezésetekre.

Üdvözlettel: Lasek László, elnökségi tag.

Vissza a Főoldalra