Konzultáció kezdeményezése


Tisztelt tagság!

A Független HÉV Szakszervezet a Munka Törvénykönyvének 233.§-ban rögzített konzultációt kezdeményez.

A tudomásunkra jutott, hogy a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) megszünteti a HÉV jegyvizsgálók biztonsági szolgálat általi állandó kíséretét. A munkáltató e kérdésben úgy hozott egyoldalú döntést, hogy e kérdésben nem vizsgálta meg kialakulási körülményeit. Ez a biztonsági szolgálatos kíséret egy, a szakszervezetünkkel, és a jogelőd munkáltatóval kötött megállapodás alapján jött létre, miután kollégánkat súlyos, maradandó sérülést okozó bántalmazás ért.

Érdekes egybeesés, hogy miközben a H6-os (Ráckeve) viszonylaton a pénztárak nyitvatartásának számottevő lerövidítése következik be, és ezáltal a jegyvizsgálóknál várhatóan lényeges bevétel-növekedés, a biztonságukat szolgáló segítség megszűnik!

Kérem Vezérigazgató Urat, hogy a konzultáció időpontjára, helyszínére, illetve a társaságot képviselő személyre tegyen javaslatot!

A konzultáción való megállapodás érdekében a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) tisztségviselőjével együtt állunk rendelkezésre!Üdvözlettel: Illés Csaba elnökhelyettes

Vissza a Főoldalra