FHSz beszámoló


Tisztelt Tagság!

Előző tájékoztatónkban leírtuk, hogy több aktuális témában tárgyalást kezdeményeztünk a munkáltatóval. Jelzett kezdeményezések közül a héten egyik legfontosabb ügyben megkezdődtek az egyeztetések.

Korábbi hírlevelünkben „pannon mizériának” nevezett ügyben elmondta a munkáltató, hogy készfizető kezesként milliós nagyságrendben állt jót a Pannon (Telenor) felé a munkavállalók által felhalmozott tartozás miatt. A munkáltató képviselője tájékoztatta a szakszervezeteket, hogy nem a munkavállalók zaklatása a cél, hanem a BKV Zrt. által kezesség okán kifizetett összeg törvényes továbbhárítása a tartozás eredeti gazdája felé. Továbbá felhívták a figyelmet arra, hogy aki nem tartja jogosnak a megkeresést, az ellentmondással élhet. Szakszervezeteinknek nem áll módjában ez ügyben mélyrehatóbban beavatkozni, az a javaslatunk, hogy akinek nincs tartozása és fizetési felszólítást kapott, az éljen az ellentmondás jogintézményével, ami meggátolja a vitatott összeg illetményből történő levonását. Akinél a fizetési felszólítás valós tartozáson alapul, lehetőség van a tartozás elismerésével egyidejűleg részletfizetést kérni.

Szakszervezetünk öt pontba szedte a problémákat, és témánként írásban tett javaslatot a munkáltatónak a megoldásokra, melyek a munkavállalói elvárásokon alapulnak. Ezek a következők:

  • Szociális terv kezdeményezése
  • Törzsgárda szabályzat elkészítése a 2014-es évre
  • HÉV Jármű műszak munkaközi szünet
  • KSz módosítások
  • BKK által lefolytatott ellenőrzések

A BKK-nál aktuális ügyekben a tárgyalások befejeződtek. Továbbiakban a Vezérigazgató úr aláírására várunk.Üdvözlettel: Illés Csaba FHSz elnök

Vissza a Főoldalra