Rólunk
A Független Hév Szakszervezet 2006. augusztus 17-én alakult, a bírósági bejegyzés 2007. január 11-én történt meg.

Előzményei

2005-ben 10 ember a Ráckeve Forgalmi Üzemtől a változtatás szándékától vezérelve belépett a Villamos Független Szakszervezetbe. Az elkövetkező 1 évben világossá vált, hogy a szakszervezeti munka nem csak szociális juttatá-
sokból áll, hanem az érdekképviselet is működik. Ebben az időszakban fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy igenis szükség van a HÉV-nél egy új szakszervezetre, amely versenyhelyzetet teremtve a partner szakszervezetet komolyabb és eredményesebb munkára sarkallva a munkavállalók javát szolgálja.
A cél az volt, hogy egy újfajta mentalitást és szervezeti felépítést, valamint a demokrácia alapelveit figyelembe véve egy olyan szakszervezetet hozzunk létre, amely alulról építkezik, és tagjainak véleményét figyelembe véve működik. Azt szerettük volna elérni, hogy a HÉV-es munkavállalók előtt is legyen választási lehetőség a szakszervezetek terén. Az elképzeléseink megvalósultak, megalakultunk, működünk.


Elképzeléseink

Lehetőségeinkhez és a törvényi keretekhez mérten azokkal a problémákkal szeretnénk foglalkozni, melyek az elmúlt évek során felhalmozódtak, és amelyekre a munkavállalók megoldást várnak.

Kiemelten kezeljük a tagság tájékoztatását, a tiszta működést, és a nyitottságot.

Vissza a Főoldalra