Rendkívüli hírek


Tisztelt tagság!

Az ATÜI vezetője Szedlmajer László Vezérigazgató-helyettes úr a mai napra konzultációt hívott össze a BKV-nál bejelentett, de az ATÜI-t érintő létszámleépítés tárgykörében.

Vezérigazgató-helyettes úr elmondta, hogy az üzleti tervben szereplő 450 fős éves létszámcsökkentés jelenleg milyen megvalósulási fázisban van, és a munkáltató szerint mik a további teendők. A tájékoztatás szerint hozzávetőlegesen 250 fő munkavállaló kilépett, munkaszerződése lejárt, 200 fő munkavállalót kell az idén csoportos létszámleépítés keretében elbocsájtani.

Érdekvédelmi oldalról jeleztük, hogy továbbra sem értünk egyet munkavállalók elbocsájtásával, főleg úgy nem, hogy közben a vállalat állásokat hirdet az interneten. Felszólítottuk a munkáltatót, hogy előbb vizsgálja meg hány munkatársunk foglalkoztatható más területen abból a rétegből, amelyik a leépítéssel fenyegetett. Amikor ez megtörtént utána lehet arról beszélni, hogy esetlegesen hány kollégától kell megválni. Véleményünk szerint ez a szám a nullához közelít.

Az eddig lefolytatott tárgyalásokból számunkra egyre inkább az rajzolódik ki, hogy valaki kimondta a bűvös számot, és a vállalat vezetése ennek meg akar felelni akkor is, ha ez szakmailag nem indokolható. Számunkra viszont ez elfogadhatatlan, és minden olyan eszközt igénybe kívánunk venni amivel, kikényszeríthetjük a szakmaiságot. Véleményünk szerint az egész csak arra jó, hogy ismét taszítsanak egyet a szakadék felé a BKV Zrt. buszágazatán.

Ez ellen minden BKV dolgozónak tiltakoznia kell, felvállalva akár a munkabeszüntetés lehetőségét is. Felkészülünk minden lehetőségre! Kérjük készüljetek fel ti is arra a lehetőségre, hogy keményen kell harcolni! Lehet, hogy ma nem szólsz, mert úgy érzed, nem téged fenyeget az elbocsájtás, de holnap már a barátod kerül lapátra értelmetlenül, holnapután pediglen ott állsz egyedül, és nem lesz aki melléd álljon amikor megköszönik a munkádat. Amikor elhangzik a hívószavunk az minden BKV munkavállalónak szól, mert csak együtt, összefogással tudjuk elérni hogy felelőtlenül ne rombolják tovább a Főváros tömegközlekedését. A tárgyalások haladásával naprakészen tájékoztatunk benneteket.Üdvözlettel: BKSzSz KommunikációVissza a Főoldalra