Nézem a híreket, ...


... és azt látom, hogy amit mi jó hírként közöltünk a kollégáinkkal, azt van aki megpróbálja kisebbíteni, elferdíteni. Kiharcoltunk valamit ismét, "pénzt raktunk" a munkavállaló zsebébe. Örülünk neki, és ennek megfelelően kommunikáljuk.
Ismerős érzés kerít a hatalmába, van aki ezt eljátszotta a bértárgyalásnál is, amit akkor kitapostunk a munkáltatóból, azt azóta is megkapják a munkavállalók. Van aki akkor is többet ígért és semmit nem adott, semmit nem ért el. Most ismét ez történt.
Már-már nevetséges, de inkább nincs kedvem nevetni, mert pár ember még mindig elhiszi, hogy a szakszervezeti munka értékét a médiában való megjelenés gyakoriságával lehet mérni! Felmerült az is, hogy miért a BKSZSZ az a szervezet, akivel érdemi tárgyalásokat folytat a megrendelő? Először is azért, mert érdemi kezdeményezésünk az ügyben nekünk volt. Érdemi tárgyalásokat az ügyben mi folytattunk, érdemi javaslataink nekünk voltak. Valós érdekvédelmi munkát mi folytatunk, és ezt a jegyzőkönyvek is bizonyítják. Végül, de nem utolsó sorban azért, mert a BKSZSZ a VTDSZSZ támogatásával a szervezett munkavállalók közel 90%-át lefedi.
A bértárgyalásoknál a BKSZSZ és a VTDSZSZ stratégiai megállapodást kötött, melynek értelmében minden nagy horderejű ügyben együttműködnek, és támogatják egymást. Mi valóban az összefogásra törekszünk, és ezt nem csak hangoztatjuk, mi valóban dolgozunk! A fent felsorolt okok miatt van az, hogy mi valóban elérjük az eredményeket, és a komolyabb ügyekben velünk kell megállapodni. Nem szívesen kérkedünk a munkánkkal, hiszen ezt vállaltuk, ezt bíztátok ránk. Viszont arra a gyomorforgató, pestiesen "parasztvakításra”, aminek szemtanúi vagyunk, muszáj reagálni. A BKSZSZ és a VTDSZSZ továbbra is megmozgat minden követ azért, hogy a munkavállalók megkapják azokat a juttatásokat, amiért megdolgoznak! Tesszük ezt a szervezett dolgozók 90%-nak támogatásával, minden más az szemfényvesztés, és "hablaty".Üdvözlettel: BKSzSz kommunikáció

Vissza a Főoldalra