Keddi hírek 09. 24.


Tisztelt Tagság!

Élesbe fordult a csoportos létszámleépítés. Szövetségünk tagszervezetei figyelemmel kísérik a kollégák leszámolását. Azt látjuk, hogy többségében a törvényes eljárás keretén belül marad a munkáltató. Egy-két próbálkozás, alkudozás volt, ezekben az esetekben felhívtuk a munkáltató figyelmét a KÜT, és a munkáltató között kötött megállapodás maradéktalan betartására. A folyamatot figyelemmel kísérve azt látjuk, hogy azok a munkavállalók, akik a BKV-nak nem kellettek, a munkaerő piacon értékes portékának számítanak. A folyamatos oktatáson és orvosi ellenőrzésen részt vett, GKI kártyával és „bkv-s munkaszellemmel” bíró járművezető kollégák a konkurenciánál aranyat érnek, a közpénzen kiképzett munkaerőt ingyen kapja a „maszek”! (Talán ez volt az oka az erőltetett leépítésnek!)

Aki még BKV munkavállaló, amennyiben jogosult, akkor október hónapban jubileumi jutalomban részesül az idevonatkozó megállapodásnak megfelelően.

A vállalatnál „kitört újra a Pannon láz”. Össze-vissza kapják a kollégák az értesítést arról, hogy mennyit kellene fizetniük, ki tudja miért. Ezen okból a Vezérigazgató úrnál egyeztetést kezdeményeztünk. Véleményünk szerint nem normális dolog az, hogy a cégnél időről-időre fölbukkan a Pannon mizéria, szeretnénk, ha ez az ügy végérvényesen lezáródna.

Végül, de nem utolsóként, az elsőajtózás ügyében arra a megállapításra jutottunk, hogy keményebb hangot kell megütnünk! Az ok pedig az, hogy az eddigi tárgyalások nemhogy a kívánt eredményt nem hozták, hanem még rontott is a tárgyaló partner a helyzeten a kerékpár szállítás átgondolatlan bevezetésével. Kissé ironikusan fogalmazva, nem szeretnénk, ha a kerékpáros postás a trolin osztogatná a levelet a kerékpárra szerelt táskájából. Természetesen nem a postással van gondunk, hanem azzal, úgy vezetnek be dolgokat nyakra-főre, hogy a feltételeket nem biztosítják. Türelmeteket kérjük az ügyben, folyamatos lépéseket teszünk a probléma megoldásának érdekében.Üdvözlettel: BKSzSz Kommunikáció

Vissza a Főoldalra