Keddi hírek 01. 21.


Tisztelt Tagság!

A januári állóvizet felkavarta egy-két olyan információ, ami ismét érdekessé, egyúttal szükségessé teszi a hírlevelünket. Sokan kíváncsiak a bérmegtakarításra, mások a Volánnal, és a hozzá kötődő kiszervezéssel kapcsolatban érdeklődnek. Van olyan érdekképviselet, amelyik demonstrálni szeretne az áldatlan állapotok miatt. Van, aki a vezérigazgató helyettes szerencsétlen internetes bejegyzésén háborodott fel. A mi szövetségünk egyelőre tárgyal. Tárgyalunk a BKK és a BKV Vezérigazgatójával, és tárgyalunk Tarlós István Főpolgármester Úrral. Szövetségünk ebben az évben is a szakmaiságra és a törvényességre helyezi a hangsúlyt, ennek támogatására és megértésére kérjük a tagjainkat is.

Röviden az aktualitásokról:

- Kezdeményeztük a BKV vezérigazgatójánál, hogy 2013. év bérmegtakarításának maradványa megkülönböztetés nélkül, fejkvóta szerint mielőbb kerüljön kifizetésre. Számításaink szerint néhány tízezer forint(bruttó)/fő várható.

- Az agglomerációs kiszervezéssel kapcsolatban folytatott tárgyalások megfelelő irányban haladnak, fő törekvésünk az, hogy a munkavállalók ne maradjanak munka nélkül, és a jövedelmük szintje közel azonos mértékű maradjon.

- A BKK-val, és a BKV-val az elsőajtós rendszerről, és az ahhoz kapcsolódó ellenőrzésről folytatott egyeztetések kissé „döcögősek”, mert a felek mindegyike markáns álláspontot képvisel. Reményeink szerint az első negyedévben itt is lesz áttörés. Más szervezet azon álláspontjával, mely szerint a járművezetőink túlterheltek egyetértünk, de határozott véleményünk, hogy egyelőre még a tárgyaláson a sor, és csak az esetleges eredménytelenség esetén kell más eszközhöz nyúlni. Reklám célú megmozdulást nem támogatunk, ha mozdulni kell azt együttesen és előre egyeztetve, törvényes keretek között ésszerű megtenni.

- Nagy port vert fel, hogy a járművezetőinket egy internetes bejegyzésében méltatlanul becsmérelte a vállalatunk egyik vezérigazgató helyettese. Természetesen szövetségünk elvárja, hogy a vállalat vezetői mindenféle megnyilvánulásukban tartsák tiszteletben a munkavállalók jó hírnévhez való jogát, és ne írogassanak becsületsértő bejegyzéseket az internetes fórumokon, vagy egyéb helyeken. Tiltakozásunkat írott formában is kifejezzük a vezérigazgató úr felé. Amennyiben az ilyen megnyilvánulások ismétlődnek, szövetségünk jogi utat kíván igénybe venni.

Értesítéseinket, tájékoztatóinkat továbbra is kísérjétek figyelemmel!Üdvözlettel: BKSzSz Kommunikáció

Vissza a Főoldalra