Gyorshírek


Kedves Kollégák!BKK: Megtörtént az első tárgyalás a BKK és a szakszervezetek részéről, a BKÜ jogutódlásról. Ennek értelmében a munkáltató tájékoztatta a szakszervezeteket, hogy döntés született, miszerint a BKÜ várhatóan ez év szeptember végén beolvad a BKK-ba. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a dolgozókat a befogadó szervezet teljes létszámban átveszi, munkavállalói jogviszonyuk folytonosságát biztosítja.

Beszámoló a MÁV VÉT-üléséről: Homolya Róbert elnök- vezérigazgató úr megköszönte a vírusveszély ideje alatt minden dolgozó odaadó és áldozatos munkáját. Tájékoztatást adott arról, hogy a MÁV- nak még nincs végleges, elfogadott és aláírt üzleti terve a 2021-es évre. A tárgyalások ennek érdekében tovább folytatódnak.
Elnök- vezérigazgató úr tájékoztatta a szakszervezeteket, hogy a bérfejlesztés minden ágazatban végre lehet hajtva.
Tájékoztatást kaptunk a MÁV szárnyvonalainak bezárásáról is. Igazgató úr elmondása szerint a bezárásra ítélt vonalak utaskihasználtsága olyan alacsony volt, hogy az a rendelkezésre álló párhuzamos közlekedéssel gazdaságosabban kiváltható vált. Vezérigazgató biztosította a szakszervezeteket arról, hogy azon vonalak bezárása ellen, amelyeken az utas kihasználtság azt indokolttá teszik, minden lehetséges eszközzel védekezni fognak.
Tájékoztatást kaptunk arról is, hogy a Vasutasnap és a Tisztavatás várhatóan szeptemberben meg lesz tartva.FHSz Kommunikáció

Vissza a Főoldalra