Évértékelő 2013


Kedves Tagjaink!

Ismét eltelt egy év, ismételten eljött az idő egy kis visszatekintésre, ahol értékelhetjük Szakszervezetünk képviselőinek, és tagjainak éves munkáját. E bevezetés után bele is kezdenénk a történések nem időbeli sorrendben való leírásába.

 • - Az idei év – mint az összes többi – legfontosabb tárgyalás sorozatának a bértárgyalást tekinthetjük. A tárgyalások eredményesen zárultak. A járművezetők esetében 57 Ft órabéremelést + 48 Ft/óra bérfelzárkóztatást, a nem utazó forgalmi dolgozók estében pedig 10.000 Ft/fő bérnövekedést értünk el.
 • - A 2012. év elmaradt energia megtakarítási pótlékát, és az ugyanerre az évre vonatkozó Törzsgárda jubileumi kifizetések is ez évben kerültek kifizetésre, a Szakszervezetek a Munkáltatóval vívott ádáz küzdelmének eredményeként.
  A KSz Igazgatósági Mellékletének aláírása is idén történt. Emlékeztetőül: a forgalmi szolgálattevőknek azóta nincs „ebédeltetés”, és napi 12 órában vannak elszámolva. Járműfenntartás tolatási pótlék 800/1200 Ft/nap.
 • - Idén is részt vettünk a Villamos Független Szakszervezet által magas színvonalon megrendezett családi napon. Ezúton is szeretnénk megköszönni a meghívást, és a színvonalas vendéglátást.
 • - Nagy mérföldkő volt szakszervezetünk életében az áprilisi Küldött Gyűlés. A delegáltak új tisztségviselőket választottak, az elnöki posztról lemondott Mihály Krisztián helyébe Illés Csabát választották meg. Az Elnökség nyolc főről tízre bővült, a területi lefedettségek érdekében.
 • - A nyári nagy melegben a Munkáltatóval közösen mindenki által elfogadott „hőleváltó” fordát készítettünk járművezetőink részére. Ezzel párhuzamosan a forgalmi szolgálattevők havi beosztásának „emberibbé” tételéért is dolgoztunk, amiben a Munkáltató szintén partnerségről tett tanúbizonyságot.
 • - Kirándulást szerveztünk a debreceni Virágkarneválra. Az ellátogató kollégák kivétel nélkül jól érezték magukat, és sok élménnyel gazdagodtak.
 • - Mindeközben taglétszámunk folyamatosan növekszik. Tagjaink vannak már mind a négy HÉV vonal minden szakágánál.
 • - A Munka Törvénykönyvének változása miatt kezdeményeztük a KSz módosítását.
 • - Az év végi Erzsébet utalványok ünnepek előtti kiosztása érdekében a Munkáltatónál kezdeményeztük, hogy azok legkésőbb december 10-ig kerüljenek kiosztásra.
 • - Megtartottuk a már tradícionálissá vált Évzáró Bulinkat is. Az ott látottakból, és a kapott visszajelzésekből megállapítottuk, hogy a rendezvénynek nagy sikere volt, ezért úgy döntöttünk, hogy jövőre is megszervezzük.
 • - Ez évről még egy félbe maradt feladatunk van. Az idei év bérmaradványa még nem került elosztásra. Ez a tárgyalás még hátra van, a jövő évet ezzel kezdjük. Addig viszont Szakszervezetünk elnöksége szeretné megköszönni minden tagjának az iránta tanúsított bizalmat és lojalitást. A jövőben is azon leszünk, hogy minden dolgozónkat egyformán, a lehető legnagyobb mértékben képviseljünk.A 2014-es évre mindenkinek boldog új évet kívánunk!Üdvözlettel: FHSZ Kommunikáció

Vissza a Főoldalra