Üzemanyag, és egyéb energia-megtakarítás

Tisztelt tagság!

A Kollektív Szerződés 531. pontja a következőket tartalmazza:

”Az üzemanyag, és egyéb energia-megtakarítás térítése az illetékes szakszervezetekkel 2012. december 1-ig kötött külön megállapodás szerint történik. Ha a külön megállapodás határidőn belül nem jön létre, a gázolaj-megtakarításról szóló vezérigazgatói utasítás hatályát veszti. A felek évente felülvizsgálják a szabályozást, és ha szükséges kezdeményezik a módosítását.”

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) tagszervezeteinek felhatalmazásából — a KSZ fenti előírásából is következően — kezdeményezi, hogy a vontatási villamos energia megtakarítás kérdésében kezdődjenek megbeszélések, tárgyalások. Ezeknek keretében kerüljön meghatározásra az ebből eredeztethető kifizetések mértéke, a számítás módszere, illetve a kifizetésre jogosultak köre.

Javaslom annak meghatározását is, hogy a BKV mely egységének kezelésében kerüljön rendezésre és alkalmazásra ez a kérdéskör.

Javaslom a tárgyalásoknak még ebben a hónapban való megkezdését. Javaslom, hogy a jubileumi jutalom mértékének, és a kifizetés időpontjának meghatározására szolgáló, még ebben a hónapban lezárni szükséges megbeszélések második napirendi pontjaként kezeljük ezt a témakört!Üdvözlettel: Schumacher Ferenc BKSZSZ elnök

Vissza a Főoldalra