Tájékoztató a BKK Zrt. év végi juttatásáról


Kedves Kollégák!

2015. december 10-én a szakszervezetek, és a BKK Zrt. vezetése áttekintették az idei bérmegállapodást, mely tartalmazza, hogy amennyiben évvégén bérmaradvány keletkezik, azt a munkavállalók között szét kell osztani. Dr. Dabóczi Kálmán Vezérigazgató Úr vezette a tárgyalást. A tárgyalás elején vázolta a cég jelenlegi helyzetét, eredményeit. Beszélt a BKK Zrt és a BKV Zrt kapcsolatáról is, arról is, hogy a két cég megítélése milyen kapcsolatban van egymással, majd kikérte a szakszervezetek véleményét arról, hogy amennyiben a BKV Zrt-nél nincs lehetőség bérmaradvány, vagy egyéb juttatás kifizetésére, akkor a BKK Zrt vegye-e ezt figyelembe, és ő se fizessen ki semmit? A szakszervezetek a kifizetés mellett voksoltak.

Vezérigazgató Úr elmondta, hogy pontos összeget még nem tudnak mondani, de körülbelül 100 millió Ft-ról van szó. December 15-e után tudják megmondani a pontos összeget. A BKK Zrt-nek jelenleg 1646 dolgozója van, így számításaik szerint ez kb. bruttó 72000 Ft/főt jelent. A Cafetériában is van szétosztható maradvány, kb. 30000 Ft/fő összegben. Erzsébet utalványban tervezik odaadni.

Vezérigazgató Úr tájékoztatása szerint leginkább EU-s projektek lezárása miatt úgy döntöttek, hogy a decemberi béreket (amit január 08-án fizetnének) december 23-án átutalják a dolgozóknak. De, hogy januárban se legyenek a dolgozók teljesen pénz nélkül (mert így januárban nem érkezik fizetés), a bérmaradvány egy főre jutó összegét, és a 30000 Ft-nyi Erzsébet utalványt januárban adnák oda a dolgozóknak. Ezek még tervezetek, december 15-e után lesznek pontos összegű tények.

Vezérigazgató Úr elmondta, hogy megkapták a jóváhagyást, hogy 2016-ban 11 új Ügyfélközpontot hozzanak létre. Ahogyan nyílnak meg az Ügyfélközpontok, úgy kerülnek bezárásra a jegypénztárak. 2016 végére bezárná az összes, most még működő jegypénztárat. Az átképzés ügyfélszolgálatosnak jövőre intenzíven fog folyni.
Kardosné Valter Anikó

Vissza a Főoldalra