Tájékoztató a BKK bértárgyalásáról


Tisztelt tagság!

Tájékoztatunk benneteket, hogy 2014. február 06.-án megkezdődtek a bértárgyalások a BKK-nál. Vitézy Dávid vezérigazgató úr a tárgyalások lefolytatásával Szetei Tibor humánerőforrás vezetőt, és Dudás János munkaügyi vezetőt bízta meg. Először tájékoztatták a szakszervezeteket, hogy a januári bérekkel egy új bérnapló kerül kiadásra, amely a remények szerint átláthatóbb lesz. Az új bérpapírról a munkáltató tájékoztatót ad ki, és Road-show keretein belül ismerteti meg a munkavállalókkal, amelyeken kérdéseiteket is feltehetitek. Tájékoztattak az új adómentes lakáscélú támogatás Cafetéria elemről is, amelyet az Országgyűlés elfogadott, de annak részletes végrehajtására nem született rendelkezés!

A munkáltató tájékoztatott arról is, hogy a Juttatási és szabadjegy szabályzatról egyeztetések folynak, melynek anyagát majd a szakszervezeteknek átadják. Terveik szerint február 20-tól nyilatkoztatnák a munkavállalókat arról, hogy mely Cafetéria elemeket kívánják igénybe venni. A bértárgyalásokon egyelőre a feltételekben tudnak megállapodni, a konkrétumokban nem. A bértárgyalást a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott Üzleti terv után tudják lezárni. A munkáltató átadta a szakszervezeteknek a kért táblázatokat.

A szakszervezetek a táblázatok átvétele után kifejtették, hogy annak tartalmi elemeiről csak a következő tárgyaláson tudnak érdemben nyilatkozni. Továbbá a bértárgyalásokat február végén le kívánjuk zárni, valamint a Cafetéria juttatásokat azonos szintre kívánjuk emelni. A Jutalék és ösztönzési szabályzatot is át kívánjuk tekinteni.

A tárgyalások folyamatáról figyeljétek tájékoztatóinkat!

Üdvözlettel: FHSz Kommunikáció

Vissza a Főoldalra