BKV bértárgyalás 2014.


Kedves Tagjaink!

A mai napon megkezdődött a BKV ez évi bértárgyalási sorozata. A felek megállapodtak abban, hogy a tárgyalások további részében egy szűkebb kör, a szövetségek képviselői és néhány vezető beosztású személy előkészítő munkát végez a megállapodás érdekében.

A Gazdasági Vezérigazgató-helyettes Úr a társaságról helyzetértékelést tartott, beszámolt a 2014. évi üzleti terv előkészületeiről, az autóbusz ágazat idén várható teljesítménycsökkenéséről. A Társaság tervezi a bér-, és bérjellegű kifizetések megemelését. Számol év végén a bérmegtakarítás terhére mindenkinek járó kifizetéssel, Erzsébet utalvánnyal, jubileumi (törzsgárda) jutalommal. Elhangzott, hogy a 2013. évi bérmaradvány mértékének pontos meghatározásáról kimutatást adnak, az összeg kifizetése, az érintettek köre megállapodás kérdése. Többször elhangzott, hogy szem előtt kell tartanunk a BKV versenyképességének megőrzését, mely elsősorban a buszágazatot érinti.

A BKSZSZ részéről elhangzott:

  • A jutalomalapot a minimálbér mértékére kell emelni!
  • Bármilyen jövedelemnövelő megoldás csak akkor lehetséges, ha az egyúttal munkaszerződésben rögzül — azaz nem válik később elvehetővé!
  • Az év végi juttatás nem megtakarításból kell hogy származzon, hanem előre rögzített tétel kell hogy legyen!
  • Február 28-ig megállapodásban vagyunk érdekeltek.
  • Egyetértünk a kisebb létszámú szakértői előkészítő csapat létrehozásával, előterjesztés előkészítésével
  • A tavalyi megtakarítást fejkvóta szerint ki kell osztaniÜdvözlettel: Illés Csaba FHSZ elnök

Vissza a Főoldalra