Hírek bővebben - Válaszok


Tisztelt Tagjaink!

Röviden tájékoztatlak benneteket az elmúlt időszak eseményeiről.

- A legtöbb érdeklődés a Kollektív Szerződésünkkel, és a bértárgyalással kapcsolatban érkezik. A tárgyalások érdemben még nem kezdődtek el. Ennek az az oka, hogy a munkáltató addig nem kíván tárgyalni, amíg a finanszírozás kérdése (amit a médiában nap mint nap hallotok) meg nem oldódik. Ez a helyzet tarthatatlan, ezért a szakszervezeti oldal sürgeti a tárgyalások azonnali megkezdését, folytatását. (Kapcsolódó régebbi hírünk)

- Többen kérdeztétek, hogy az új MT milyen változásokat fog hozni a szakszervezetek életében. Az MT változások elég komolyan érintenek majd bennünket, de a minimális működési feltételek meg lesznek ahhoz, hogy működni tudjunk. Lényeges momentum, hogy megszűnik a bevételeink jó része, és mostantól csak a tagdíjból gazdálkodhatunk. A jövőbeli tervekről és elképzelésekről gondolkozunk. Mindenképp várom a javaslataitokat és véleményeiteket, de mindenkit megnyugtatok, hogy az FHSZ készen áll az új helyzet kihívásaira. (Kapcsolódó régebbi hírünk)

- Jegyvizsgálóink jelezték, hogy a januárban elindult fordában kevesebb a bevétel, mint az előzőben. Kérlek benneteket egy kis türelemre. Az adatok feldolgozása folyamatban van. Ha bebizonyosodik, hogy bevétel csökkenés következik be, akkor megtesszük a megfelelő lépéseket. Többen panaszkodtatok, hogy a 800 Ft-os határ (bevétel töblet, hiány) nagyon kevés. Ebben az ügyben is megtesszük a lehetséges lépéseket, az anyag kidolgozása folyamatban van.

- Terveink közt szerepel a jövőben egy küldöttgyűlés megszervezése, de ezt akkor szeretnénk megtenni, amikor a KSZ kérdése rendeződik.

- Az elmúlt negyed éves járművezetői energia megtakarítás összegét is hiányoltátok. A tárgyalások elkezdődtek. A fejleményekről tájékoztatást kaptok majd.

A további ügyekről késöbbi levelekben kaptok anyagokat és tájékoztatást.



Üdvözlettel:

Mihály Krisztián FHSZ elnök
Tel: +36203851010
mail: elnok@fhsz.hu

Vissza a Főoldalra