Hírek bővebben - Közszolgáltatási szerződés


Tisztelt Munkavállalók, kedves Kollégák!

Mint bizonyára már mind értesültek róla, 2012. 04. 28-i dátummal Bolla Tibor vezérigazgató és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója aláírták a BKK és a BKV közötti új, 8 évre szóló közszolgáltatási szerződést, amely a BKV stabil és jogszerű működését biztosítja a jövőre nézve. Ezzel együtt lezárult a fővárosi közösségi közlekedés intézmény-átalakítási folyamatának egy része, amelyben köszönjük mindenki hathatós részvételét és segítségét. Az új közszolgáltatási szerződésben szigorú bonus/malus és kötbérrendszer szerepel, amely Társaságunkat a járatkimaradások csökkentésére, valamint a tisztaság, illetve a színvonal javítására anyagilag is ösztönzi.

Jelentősen módosul a BKV és a BKK közötti feladatmegosztás is, egy átlátható, az eddiginél jóval hatékonyabban működő intézményi struktúra megvalósítása a közös cél, amelyben a BKV kizárólag üzemeltetői feladatokat lát el.

Az átalakulás része – volt –, hogy ezzel egyidejűleg a BKK jogutódlással átvette a BKV a jegy- és bérletértékesítési szakterületeit, valamint a BKK látja el a közlekedési hálózat és a menetrend meghatározását; a viteldíjakkal és tarifapolitikával kapcsolatos feladatokat, a főváros közlekedésének fejlesztésével kapcsolatos teendőket, az utastájékoztatással kapcsolatos feladatokat, az ideiglenes forgalmi rend meghatározását, továbbá összevont Ügyfélszolgálatot működtet. A feladatátvétel nyomán közel 1200 fő a BKK-nál folytatja a munkáját.

Az átalakulás sikeressége meghatározó jelentőséggel bír a fővárosi közösségi közlekedés helyzetének stabilizálásában, ezért a jelenlegi és a volt kollégák – együttműködésére számítunk, ahogyan korábban, úgy a jövőben is!



BKV Belső Kommunikáció

Vissza a Főoldalra