Hírek bővebben - A Forgalomfelügyelet válaszai


Tisztelt Munkatársak!



A Forgalomfelügyeleten a vonatkozó törvényi előírások és az Átmeneti Foglalkoztatási megállapodás figyelembevételével módosításra került a munkavállalók foglalkoztatási rendje. A változások megnyugtató kezelése érdekében ezen a héten helyi szinten már folytattunk egy egyeztetést a lehetséges megoldásokról, a javaslatokat a KSZ tárgyalásokra előkészítjük.

A többműszakos munkarendben dolgozókat érintő változásokról az alábbi előzetes tájékoztatást tudjuk adni:

  • A központi ellenőri munkakörben a munkaközi szünet kiadása akadályokba nem ütközik. Augusztus 1-jétől 20 perccel növelten kerültek a szolgálati számok kiadásra. (3 fő felvételére került sor július 1-jén, akik már az új Mt. előírásai szerint 20 perccel növelt munkaidős szolgálati számokat kaptak).

  • A diszpécserek szolgálati ideje 2012. augusztus 1-jétől 8 óráról 8 óra 20 percre, illetve 12 órás szolgálati szám esetében nem a munkaidő meghosszabbításával, hanem annak rövidítésével kerülnek a munkaközi szünetek (1x20 és 1x25 perc) biztosításra. Ennek megfelelően 11 óra 15 perc kerül elszámolásra. A Menetirányító Diszpécseri Csoport és a Központi Diszpécseri Csoport esetében egy-egy db váltóműszakos szolgálati szám (délelőtt és délután) fenntartásával, illetve menetirányítók esetében az éjszakás és a műszakvezetői szolgálati számok feladatának kibővítésével biztosítjuk a munkaközi szünetek kiadását. A diszpécserek munkaközi szüneteinek biztosításánál 5 perces átadási technológiai idő került biztosításra. A váltásoknál az eddigi gyakorlatnak megfelelően nincs biztosítva váltási idő.

  • A hálózati forgalomirányítóknál a munkaidő 20 perces munkaközi szünettel növelten (8 óráról 8 óra 20 percre) kerül kiadásra augusztus 1-jétől. A munkaközi szünetek kiadásáról (félreállás) minden esetben központi diszpécser gondoskodik.

  • A táblaszerelő munkakörnél is 20 perccel növelten kerül kiadásra a szolgálati szám augusztus 1-jével. A munkaközi szünetek kiadása akadályokba nem ütközik.


Üdvözlettel:

Borbás Péter
Forgalomfelügyeleti vezető
BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt.
Tömegközlekedési Divízió
Tel: 4616500/14014

Vissza a Főoldalra