Hírek bővebben - Meghosszabbította az Átmeneti Foglalkoztatási Megállapodást a szakszervezetekkel a BKK


Kedves Kollégák!

A mai napon közös egyetértéssel a 2012. november 1-jén lejáró Kollektív Szerződéssel Egyenértékű Átmeneti Foglalkoztatási Megállapodás hatályának meghosszabbításában állapodott meg a BKK Zrt.-nél képviselettel rendelkező szakszervezetekkel a BKK vezetése. A két fél a nemrég bejelentett kollektív munkaügyi vitát lezáró megállapodásban rögzítette, hogy az Átmeneti Foglalkoztatási Megállapodás hatályát 2012. december 31-éig meghosszabbítja azzal, hogy 2012. december 20-áig heti rendszerességgel tárgyalást folytat a Kollektív Szerződés tartalmáról. Az egyeztető tárgyalások eredményeként – a Felek szándéka szerint – 2013. január 1-jén hatályba léphet az új Kollektív Szerződés.

A meghosszabbítás eredményeként az Átmeneti Foglalkoztatási Megállapodás tartalma továbbra is érvényben van, a benne foglalt juttatásokkal és foglalkoztatási szabályokkal. A Felek megállapodása alapján a korábban meghirdetett kollektív munkaügyi vita is lezárult, a sztrájkbizottság sem működik tovább.

A BKK vezetése számára kiemelten fontos munkavállalóink megbecsülése, hiszen mindannyian, forgalomirányítók, pénztárosok, jegyellenőrök és más munkavállalóink egyaránt kiemelt szerepet játszanak a fővárosi közösségi közlekedés zavartalan működtetésében.

Vitézy Dávid vezérigazgató

Vissza a Főoldalra